Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - 1.9jtd харч на масло !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - 1.9jtd харч на масло !

Здравейте, колеги, имам сериозен проблем с маслото на автомобила! Имам колата от 2 месеца и преди 2 седмици дойде време да сменя маслото на колата. Купих селения 10 на 40 с всички филтри, майстора ги смени и уж всичко точно. И сега след 2 седмици като дам на контакт, чертичките за маслото са паднали с 2 единици, проверявам от щеката и маслото не е на макс, не съм минал и хиляда километра! Обаче, колата пуши от време на време синьо, когато си поиска, при отпускане, рязко подаване на газ пропушва за 2-3 секунди и спира! Въпросът ми е , може ли да се провери, ако има нещо друго, преди да се отваря двигателя . Има ли маслен сепаратор ? Иначе колата си пали от четвърт и си върви много добре, няма никакво тресене и прочие! Благодаря ви предварително!
    П.С. За около 1000 километра, около литър масло, мисля че е намаляло

Свали си турбо пътищата и огледай за насъбрано масло в интеркулера, това би те насочило към проблем с турбината евентуално. А как определи колко масло липсва? От min до max на щеката делението отговаря на 1 литър, цялата щека ли си пресушил?
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
      Свали си турбо пътищата и огледай за насъбрано масло в интеркулера, това би те насочило към проблем с турбината евентуално. А как определи колко масло липсва? От min до max на щеката делението отговаря на 1 литър, цялата щека ли си пресушил?
      Днес го проверих маслото, на минимума е , а и на таблото ми показа , че е паднало с още едно деление 3 от 6!

Comment

Днес бях при майстора, прегледа турбината и каза, че всичко е наред ( в много добро състояние е). Явно нещата отиват към основен ремонт на двигателя. Струва ли си да се прави, или да я продавам за части колата?!
        Възможно ли е да е от некачествено масло, защото макстора ми каза да пробвам с друго масло?
        Last edited by sunman; d.m.y г., 09:48.

Comment

Ей не се научихте,че на всички 147 има по малко масло в турбопътищата и интеркулера !
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
            Ей не се научихте,че на всички 147 има по малко масло в турбопътищата и интеркулера !
            Както и във всички останали турбо дизели... само че ако турбината блъска масло с литри, от там трябва да текне стабилно. Точно това го накарах да провери, но след като турбото му е наред, отива на вариант мотор. С тоя висок разход не вярвам проблемът да се реши с преминаване към друго масло, макар че колегата би могъл да пробва за свое спокойствие.

Comment

Колеги, какво да очаквам като цифра за подобен тип ремонт, най-лошата сума каква ще да бъде?

Comment

Когато си купувах маслото за моето JTD, ми казаха, че различните масла имат различни добавки и от това може да почне да гори масло. Гледам, че си със Селения, защо не пробваш някакво друго. Аз съм с Енеос и съм много доволен. Сега тука ще изям малко хейт, ама мисля, че селенията е доста прехвалена и има много по-добри масла.
                2005 156 1.9 JTD 115
                2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Първоначално публикувано от kirekchiev Покажи съобщение
                  Когато си купувах маслото за моето JTD, ми казаха, че различните масла имат различни добавки и от това може да почне да гори масло. Гледам, че си със Селения, защо не пробваш някакво друго. Аз съм с Енеос и съм много доволен. Сега тука ще изям малко хейт, ама мисля, че селенията е доста прехвалена и има много по-добри масла.
                  Майстора ми каза да пробвам да сменя маслото с някое по реномирано като марка (да речем Мобил). Имал сходна ситуация с някакво БМВ, харчело масло, сменили го с по хубаво и по-скъпо и се оправила колата.

Comment

Първоначално публикувано от sunman Покажи съобщение
                    Здравейте, колеги, имам сериозен проблем с маслото на автомобила! Имам колата от 2 месеца и преди 2 седмици дойде време да сменя маслото на колата. Купих селения 10 на 40 с всички филтри, майстора ги смени и уж всичко точно. И сега след 2 седмици като дам на контакт, чертичките за маслото са паднали с 2 единици, проверявам от щеката и маслото не е на макс, не съм минал и хиляда километра! Обаче, колата пуши от време на време синьо, когато си поиска, при отпускане, рязко подаване на газ пропушва за 2-3 секунди и спира! Въпросът ми е , може ли да се провери, ако има нещо друго, преди да се отваря двигателя . Има ли маслен сепаратор ? Иначе колата си пали от четвърт и си върви много добре, няма никакво тресене и прочие! Благодаря ви предварително!
                    П.С. За около 1000 километра, около литър масло, мисля че е намаляло
                    Маслото за теб е SELENIA WR 5W-40
                    А гледам си сипал масло 10W-40 защо се пита в гатанката ?
                    Не хваля SELENIA но се придържам от препоръката на производителя! И затова масло двигател,масло скоростна кутия,охладителна течност,масло хидравлика на волана само продукти на PETRONAS....и за чудо проблеми нямам
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                      Маслото за теб е SELENIA WR 5W-40
                      А гледам си сипал масло 10W-40 защо се пита в гатанката ?
                      Не хваля SELENIA но се придържам от препоръката на производителя! И затова масло двигател,масло скоростна кутия,охладителна течност,масло хидравлика на волана само продукти на PETRONAS....и за чудо проблеми нямам
                      Добре, колега, защо тогава на борд компютъра ми пише, че маслото за автомобила ми е Selenia 10w40?
                      А и това нали е по-тънко масло, като гледам сега как го гори, не ми се мисли с това масло как ще се случи, но мога да пробвам !

Comment

Добре, колега, защо тогава на борд компютъра ми пише, че маслото за автомобила ми е Selenia 10w40?
                        А и това нали е по-тънко масло, като гледам сега как го гори, не ми се мисли с това масло как ще се случи, но мога да пробвам !
                        Гледам в книжката на колата какво пише ! Иначе по борд компютър и гумите ги дават да са min 2.2bar и max 2.5bar ама за какъв размер и цола не се споменава .Затова гледам книжката
                        sigpic

Comment

5W-40 е маслото за всички JTD-та. 10W-40 е по-гъсто единствено на студен старт, в работен режим и двете масла са еднакво тънки/течни, така че тия глупости за по-високия разход с 5-цата са неоправдани митове. Аз пак ти казвам, за да ти гори по литър на 1000 км само заради самото масло, то значи си случил на нереално менте. Не пречи да смениш марката за проба, но проблемът вероятно ще си остане.

Comment

5W-40 е маслото за всички JTD-та. 10W-40 е по-гъсто единствено на студен старт, в работен режим и двете масла са еднакво тънки/течни, така че тия глупости за по-високия разход с 5-цата са неоправдани митове. Аз пак ти казвам, за да ти гори по литър на 1000 км само заради самото масло, то значи си случил на нереално менте. Не пречи да смениш марката за проба, но проблемът вероятно ще си остане.
                            Когато го взимах автомобила, собственика ми каза, че маслотое сменено преди 5000км и до сега е изгоряло 300-400 грама, което беше пълна лъжа, но ми показа фактури за всичко сменено по колата !
                            Като я взех, за 2 месеца и навъртях още 6к и колата пак си пушеше, явно не е сложил от хубавата добавка
                            Сега ще я откарам при майстор алфист в Благоевград и той ще каже финалната присъда и дали ще се отваря мотора да се прави или нов мотор или за части !
                            Ще пробвам и с по-хубавото масло.
                            П.С. - селенията я взех от макскар, не знам колко са читави като фирма ?!

Comment

Това съвсем не е вярно, на jtd може да се сложи и 5 40 и 10 40, зависи от държавата на експлоатация. На моята на стикера под капака пише 10 40, което смятам за нашите ширини е крайно неподходящо.
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                              X